Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SABİHA GÖKÇEN'E MEKTUBU

2 posters

SABİHA GÖKÇEN'E MEKTUBU Empty SABİHA GÖKÇEN'E MEKTUBU

Mesaj  karakalpaklı Cuma Haz. 06 2008, 14:48

SABİHA GÖKÇEN'E MEKTUBU

Ankara 29.6.1929
Sabiha'ya

Sanatoryumdan mektubu da aldım. Oradaki hayat ve bakımdan hoşnut olduğundan ve doktorların tavsiyelerini çok itina ile takip ettiğinden pek memnun oldum. Aldığımız raporlardan anladığımıza göre esasen hastalığın o kadar mühim değildir. Sıhhat ve rahatına bildiğin gibi itinada devam edersen az zamanda tamamıyla iyileşeceğin şüphesizdir. Vücudunda her gün topluluğa doğru olacağına şüphe olmayan değişikliği anlamak üzere ara sıra kilonu bildirmekle beraber fotoğraflarını da gönder.

Gözlerinden öperim.

Gazi M. Kemal

Dolmabahçe 15.8.1929

Kızım Sabiha'ya,
Sıhhatiniz hakkındaki mektubuna memnun oldum. "Zemering"ten istifade etmeni temenni ederim.

Gözlerinden öperim.

Gazi M. Kemal

KURTDERELİ MEHMET PEHLİVAN'A MEKTUBU

12 Kasım 1931 Salı
Kurtdereli Mehmet Pehlivan,

Seni, cihanda büyük ün almış bir Türk pehlivanı tanıdım. Parlak muvaffakiyetlerinin sırrını şu sözlerle izah ettiğini de öğrendim:

"Ben her güreşte arkamda Türk Milletinin bulunduğunu ve millet şerefini düşünürüm."

Ben, dediğini en az yaptıkların kadar beğendim. Onun için senin bu değerli sözünü, Türk sporcularına bir meslek düsturu olarak kaydediyorum. Bununla, senden ve sözlerinden ne kadar çok memnun olduğumu anlarsın.

Gazi M. Kemal
karakalpaklı
karakalpaklı

SABİHA GÖKÇEN'E MEKTUBU Empty Geri: SABİHA GÖKÇEN'E MEKTUBU

Mesaj  elma sekeri Cuma Haz. 06 2008, 15:34

paylaşımların çok güsel ama kim olduğunuda bilsek dahada güsel olcak scratch
elma sekeri
elma sekeri

- Similar topics