Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Avrupa'da Pardus ??

:: Bilgisayar :: Programlar :: LİNUX

Avrupa'da Pardus ?? Empty Avrupa'da Pardus ??

Mesaj  karakalpaklı Cuma Haz. 06 2008, 14:04

Avrupa'da Pardus ??

Bu araştırma için en güncel kaynak http://distrowatch.com/ sanırım orada pardus üzerine tekil yazı neredeyse yok gibi dahası hit listesinde pardus 56.cı sıra gibibir zayıflıkta...Sorun bununla da sınırlı değil yabancı kaynaklarda pardus işletim sistemi üzerine araştırma inceleme ve makale sayısı çok çok az...

Oysa gentoo ubuntu ve mint linux-oc üzerine destanlar var..Hatta 2007de çıkmış birçok os sistemine bile forumlarda daha fazla yazı yorum ve kullanıcı varken pardus üzerine yorum dahi pek yok....

peki bunu nedeni ne olabilir.3 gündür bu soruyu soruyorum gece dahi onlarca siteye girip her yabancı makaleyi bir kullanıcının yazdığını okuyorum sonuç hep aynı öncelikle tekil yabancı kullanıcı sayısı çok az yani indiripte beğeneMEME gibi bir durum yok!!!

Yazılan en fazla makalelerdeki eleştiri sadece mimari yapısındaki bazı tabuları yıkması ve güvenlik açısından diğer os'lardan kötü olması.Oysa daha pratik kullanıcı dostu olduğu vurgusu birkaç makalede var...

En üzücüsü makaleler değil asıl üzücü olan Linux dünyasında makaleden daha değerli olan kullanıcı platformlarındaki yorumlar ..Bunlar YOKLAR...Linux kullanan binlerce kullanıcının yüzde 80'i pardusu denemiyor bile..Bir kere yüklemiyor dahi...

Durumun diğer vahim tarafı Edirne'den içerisi ülkemizdeki Linux severlerindde büyük bölümü Pardus kullanmıyor..Neden? Linux kullanarak zaten görüşsel bir os tercih eden bu insanlar tekelciliğe ve özgürlüğe düşkünlüklerini ülke sistemini geliştirmekte neden kullanmıyorlar.?

Ayrıca pardus'un ülkede 50bin kişi tarafından kullanıldığı öngörüsü ki(resmi düşünce) doğru ise rakam çok zayıf..sadece devlet üzerinden kullanım kalktığında sayı innaılmaz boyutlara düşüyor...

1-Peki çözüm ne ?? Neden uluslararası bir kullanıcı grubu yok!? pardus ülke sınırlarının dışında neden kullanılmıyor? İşletim sistemi Milli ise ülke kullanıcıları ise neden ülkemizde bu derece zayıf kullanıcı sayısına sahip??

2-Çözüm ne? Daha fazla forumlarda wikilerde yazıları ingilizceye mi çevirmeliyiz?Reklam mı yapmalıyız? kullanımı arttırmak adına Yök? ve üniversiteler neden birşey yapmıyor?? Üniversite ve akademik unsurlar sistemin gelişmesine neden daha fazla olmuyor(bizim elk müh. vebil müh. te lablarda kullanımı yok ubuntu var ancak ) Sistem sadece uludağ grubuna mı emanet?? Sistemin üzerine daha görsel neden site kaynak ve paylaşım ortamı yok...Böyle bir kaynağa ihtiyaç varsa ne yapmalıyız...??

Teşekkürler umarım faydalı ve çözümsel bir topic olur?!
karakalpaklı
karakalpaklı

- Similar topics

:: Bilgisayar :: Programlar :: LİNUX